Jessica Löf

Jessica Löf

Jessica värmer upp inför VM

Hon har paddlat kajak i åtta år och kanadensare sedan hon var tre år gammal. Nu tävlar hon i maraton VM. Jessica Löf ser Linköpings kanotmaraton som en uppvärmning.

 

Jessica Löf, från Tibro kanotklubb, har paddlat sedan barnsben. Hon var tre år när hon för första gången satte sig i en kanadensare. För åtta år sedan började hon paddla kajak och nu tävlar hon på elitnivå. Det här året har hon paddlat i Nordiska mästerskapen och för några månader sedan fick hon veta att hon har en plats i maraton VM i Tyskland. Hela sommaren har gått åt till att träna inför det.

– Det är min första riktigt stora internationella tävling, jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig, men jag har tränat hårt sedan jag fick reda på att jag ska dit, säger hon.

 

Hon paddlar oftast sprint och för maraton krävs det en annan teknik. För henne har Linköpings kanotmaraton varit ett förberedande lopp.

– Det är ett bra lopp för mig att träna på, speciellt lyften, där är det mycket teknik. Men sedan är det ju roligt med maraton också, säger hon.

Text och bild: Amanda Lindström

Linköpings Kanotklubb, Norra Oskarsgatan, Linköping