Lisa och Stefan Teichert

Lisa och Stefan Teichert

”Det handlar om att utmana sig själv”

Cykling, löpning, simning och paddling. Lisa och Stefan Teichert ser en charm i att kombinera de olika sporterna och under sommaren 2016 har de deltagit i över 20 quadrathlon. De är vana vid tuffa lopp och såg Linköpings kanotmaraton som ytterligare en utmaning.

– Jag har inte paddlat så långt förut, men det handlar om att utmana sig själv, säger Stefan Teichert.

De har precis avslutat den två mil långa paddelturen och pustar ut i gräset vid målgången. Stefan och Lisa Teichert, från Tyskland, är på semester i Sverige. Och semester för dem innebär ett och annat lopp. Under sina dagar i Sverige har de redan hunnit med simloppet Red Bull Neptune Steps, som hölls vid Bergs slussar. Efter det gick de direkt på Linköpings kanotmaraton.

– Jag är lite trött efter simningen, men vi kör bara på, det är en utmaning, säger Lisa Teichert.

Och det är utmaningen de är ute efter. Under sommaren 2016 har de tävlat i ett quadrathlon nästan varje helg, men ingen av dem har tidigare paddlat ett maraton.

– Tidigare har vi paddlat sträckor på kanske åtta kilometer. Här var det verkligen en utmaning att paddla fort och samtidigt vara stadig i båten under en lång distans, säger Stefan Teichert.

 

Lisa Teichert håller med. Det krävs en annan typ av teknik vid långa distanser, menar hon. Men det hon fokuserade mest på under loppet var naturen runt omkring.

– Normalt sett paddlar man fort och hinner kanske inte njuta så mycket, men under ett längre lopp finns det lite mer tid att ta in omgivningarna. Landskapet här är fantastiskt.

 

Text och bild: Amanda Lindström

Linköpings Kanotklubb, Norra Oskarsgatan, Linköping