Ett kanotlopp för alla

Ett kanotlopp för alla!

 

Vår vision är ett lopp för alla. Ett lopp som lockar såväl elitkanotister, masterkanotister, motionärer och rena nöjespaddlare. Man bestämmer själv takten och loppet kan bli allt från en utmaning för att testa sina gränser, att satsa på en bra tid eller bara att njuta av en höstpaddling genom en vacker kanal i sitt eget tempo. De snabbaste kommer att ta sig i mål på långt under två timmar. Tar man det lugnt, fikar ordentligt i depåerna, och småpratar med våra trevliga funktionärer så tar det kanske fyra eller fem timmar. Se det som en annorlunda söndagsutflykt.

 

Sträckan är 22 eller 19 km beroende på anmälningsklass. Starten går vid Sturefors badplats och målet är strax innan Nykvarns sluss. Loppet går först över sjön Ärlången mot ingången till Kinda Kanal. Därefter blir det kanalpaddling fram till målet. Totalt blir det fyra lyft över slussar. Sista biten går genom Linköping city.

 

För medföljande åskådare finns det många broar och strandsträckor längs vägen där man kan komma nära kanotisterna för att heja fram sina deltagare.

 

Kommer du utifrån kan vi rekommendera Linköping som turiststad. Varför inte spendera helgen här när ni ändå är här. Det finns många sevärdheter som exempelvis vårt fina flygvapenmuseum och Friluftsmuseet Gamla Linköping. Kontakta turistbyrån för mer information om boende och evenemang.

Linköpings Kanotklubb, Norra Oskarsgatan, Linköping